Търсене в този блог

вторник, 30 ноември 2010 г.

Невероятно приятелство между човек и крокодил



Едвали някога сте предполагали, че може да съществува приятелство между човек и крокодил. Макар и да звучи странно и дори налудничаво това е факт. Чито или "Човекът крокодил", както го наричат още е от Коста Рика.

вторник, 23 ноември 2010 г.

Карвингът - модерното изкуство


Приятно е когато храната доставя не само вкусова, но и зрителна наслада. Умението да сътворяваш скулптурни шедьоври от плодове и зеленчуци се нарича карвинг. Името на това изкуство е английско („carvе“ означава “дълбая с длето”), но този вид вид художествената резба възниква преди много столетия в Югоизточна Азия.

сряда, 17 ноември 2010 г.

Диамантена тенджера за изискани вечери


Диамантена тенджера на стойност около 209 000 щатски долара се превърна в един от акцентите на тазгодишното изложение Millionaire в Москва. Изработените от 18-каратово злато дръжки са инкрустирани с около 300 диаманта, което превръща тенджерата от обикновен домакински съд в истинско бижу.

неделя, 7 ноември 2010 г.

Приказни къщи в реалния свят


Всеки един от нас в своето дестство е мечтал да живее в приказна къща, но само малцина са превърнали детската си мечта в реалност, изграждайки невероятен дом, който сякаш оживява от фантастичния свят на книгите и филмите.