Търсене в този блог

сряда, 13 януари 2010 г.

Ледени хотели

ICEHOTEL - Швеция е световно известен с уникалната си концепция и фантастични произведения на изкуството. Той е първия леден хотел в света. Веднага след като започне зимата екип от снежни строители, архитекти, дизайнери и художници от цял свят се събират в малкото градче Jukkasjarvi далеч на север от Арктическия кръг. Под ръководството на ICEHOTEL Арт & Дизайн Груп всяка година, те създават нов и уникален дизайн на хотела. Хотела разполага с 80 стаи, като всяка от тях е индивидуално проектирана и представлява истинско произведение на изкуството. Всички мебели, включително леглата и диваните са направени от лед. Баните са разположени в отделна сграда, която се отоплява. Absolut Ice Bar ще изненада вашите сетива с ледените скулптори, които почти оживяват под магията от синята светлина на бара. Освен с това бара впечетлява и с голямото разнообразие на цветни коктейли с водка, които се сервират в ледени чаши. Тези, които скоро плануват да сключат брак може да го направят в ледената църква. Двойки от цял свят отиват в Jukkasjarvi за да се врекат във вечна вярност един към друг. Освен брачни церемонии в църквата се извършват и кръщенета на деца.




Ice Hotel Glace се намира в Канадския град Квебек и е построен през 2000 г. Вдъхновението за него е дошло от ледения хотел в Швеция. Хотела разполага с 85 легла, всички направени от лед, но облицовани с еленски кожи и покрити с матраци и дебели спални чували. Баните се отопляват и са разположени в отделна структура.
На разположение на гостите е арт галерия, Ice Cafe и параклис, където се извършват венчавки.






Ice Palace се намира в Аляска и е единственият леден хотел в Съединените щати. Във този хотел дори и чашите са направени от лед. Барът е отворен за всички посетители, независимо дали ще останат в хотела. Тези, които предпочитат да пренощуват в ледения хотел получават анорак, панталон и ботуши за сняг, преди да бъдат настанени в стаите. Дизайнът на хотела е относително постоянен, но ледените скулптури се променят всяка година.



Lainio Snow Village е разположен в западната част на финландска Лапландия, в непосредствена близост до Yllas and Levi ski-resorts и международното летище Kittila. Изграждането на хотела започва, когато температурата спадне до около -10 ° C (14 ° F), това става обикновено в края на октомври или началото на ноември.
Архитектурният дизайн и темите на вътрешния интериор се променят всяка година. Хотела разполага с ала-карт ресторант с резбовани ледени маси, около 30 стаи направени от лед и индивидуално декорирани апартаменти с различен интериор.



По примера на другите страни и в Япония създадоха леден хотел. Той се намира в Shimukappu, на остров Хокайдо. Всички помещения са направени от лед. Храната се сервира върху ледени табли, а напитките в чаши от лед. Интересното в този хотел е откритата вана.






Alta Igloo Hotel се намира в Норвегия. Той е малко по-обикновен от другите ледени хотели. Докато те се стремят да предложат някакво ниво на лукс, Alta Igloo Hotel предлага много основно настаняване. Стаите са много по-малки, с ниски тавани и действително изглеждат, като иглу. Хотела е обурудван и с отделни отопляеми помещения, където гостите могат да си вземат душ, да се преоблекат и да съхранят багажа си. Дизайна на Alta Igloo Hotel се променя всяка година.






Няма коментари:

Публикуване на коментар