петък, 15 януари 2010 г.

Ресторант от 3-то измерение

Германия обича да се нарича "Земя на идеите" и в продължение на векове тя със сигурност се е доказала като такава. Германците бяха тези, които изобретиха аспирина, дирижабъла, печата и дизеловия двигател. Но едвали някога са произвели нещо толкова странно като автоматизиран ресторант. Казвам ресторант, но всъщност изглежда по-скоро като въртележка на увеселителен парк с дълги метални релси, които кръстосват заведението за хранене. Baggers е първият автоматизиран ресторант в света и се намира в Нюрнберг - Германия. В него класическите сервитьори с престилка са заменени от напълно автоматизирана система за поръчване. Поръчките се правят чрез сензорен екран разположен на мястото ви. Всяка маса е свързана с кухнята чрез металните релси, по които се доставя храната директно върху масата. Странния механизъм със сигурност привлича голям брой любопитни хора. За приготвянето на храната се използват само пресни, висококачествени продукти от региона (включително биологични продукти) и много малко мазнина. Всичко се приготвя в момента и всяка седмица се изготвя ново меню. Напитките включват биологично произведена лимонада на марката Bionade, органична бира и органични вина от региона.
Ресторанта осигурява най-високо ниво на комфорт включващо:
• Информация за качеството и източника на храната и напитките преди да поръчате.
• Прясно приготвени ястия от продукти с най-високо качество.
• Заплащането за храненето може да се осъществи чрез директен дебит в края на месеца.
• Редовните клиенти получават бонус.
• Възможност за бюлетин, получен по електронната поща.
• Възможност да оцените храната, обслужването и обстановката чрез е-майл.
• Може да прочетете оценките на останалите гости в специални списъци.
• Създаване на личен хит списък с любимите ястия.
• Специална декорация за вашия празник.
Един ресторант се нарича добър, когато клиентите си отиват с усмивка на лицето. В Baggers клиентите се смеят и забавляват по време на целия им престой.







Няма коментари:

Публикуване на коментар